Indiase Zoete aardappel puree met gepofte Aardappel & Avocado

Voor 3 personen

Speciale Benodigdheden

  • Oven
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 3 middelgrote aardappels (iets kruimig)
  • 5 middelgrote oranje zoete aardappelen
  • Snufje zeezout (indien gewenst)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1,5 theelepel Kerrie kruiden mix van bijvoorbeeld het merk Het Blauwe Huis
    (met o.a. kurkuma, komijn, koriander, fenegriek, lavas, knoflook)
  • Chilipoeder (indien gewenst)

Bereidingswijze

  1. Stel de oven in op hetelucht en 200 graden.
  2. Was de zoete aardappelen en aardappelen en leg ze geheel met schil op een bakplaat met bakpapier en doe ze voor ongeveer 40 minuten in de oven, totdat ze zacht zijn van binnen en je met een vork in kan prikken.
  3. Nu heb je ongeveer een half uur de tijd om iets anders te doen.
  4. Snijd de avocado’s open en haal de pit eruit. Snijd de binnenkant van de avocado in blokjes.
  5. Voeg in een pan 2 eetlepels water toe en een paar minuten de uien erin. Voeg vervolgens de knoflook en kerrie kruiden toe en doe het vuur op zacht.
  6. Wanneer de zoete aardappelen gaar zijn pel je ze voorzichtig met een vork de schil eraf. De zoeter aardappelen zijn heel heet! Voeg de zoete aardappelen (zonder schil) vervolgens toe aan de pan. Mix het geheel en laat 2 minuten in de pan.
  7. Wanneer de aardappelen gaar zijn doe je ze vervolgens in een kom en breek je de aardappel met een vork of mes in kleinere stukken.
  8. Serveer het gerecht in diepe borden. Begin met een laag zoete aardappel puree en leg daarboven de stukjes aardappelen op en voeg tot slot de blokjes avocado toe.
  9. Voeg indien gewenst een snufje zeezout en chilipoeder toe.