Mini pannenkoeken (vegan & glutenvrij)

Voor 4-6 personen

Speciale benodigdheden

  • Oven
  • Bakpapier
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Lijnzaad
  • 3 bananen
  • 1/2 kop Boekweitmeel
  • 1/2 kop Amandelmeel
  • Het room en 3/4 vocht van een blik Kokosmelk(400ml).
    Kies een blik zonder toevoegingen
  • 2 eetlepel Kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepel ahornsiroop
  • Halve theelepel vanillepoeder
  • Halve theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Doe de lijnzaad in een kopje en voeg daar 3 eetlepels water aan toe. Roer het geheel samen en laat het voor 5 minuten staan.
  2. Verwarm de oven op 180 graden
  3. Doe vervolgens alle overige ingrediënten in een kom en voeg tot slot de lijnzaad toe en mix alles tot een glad beslag.
  4. Plaats een bakpapier op de ovenplaat. Schep een halve soeplepel vol en giet dit op het bakpapier als de vorm van een kleine pannenkoek. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  5. Schuif het in de oven en bak het 10 minuten aan de ene zijde. Draai de mini pannenkoeken vervolgens en bak ze nog eens 10 minuten op de andere zijde.