Pompoensoep (vegan & glutenvrij)

Speciale benodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 Hokkaido of flespompoen
  • Healing Broth recept van Medical Medium

Filmpje: https://www.medicalmedium.com/mm101/medical-medium-healing-broth

Ingrediënten van deze geneeskrachtige bouillon:

  • 4 wortels of 1 zoete aardappel (in blokjes gesneden)
  • 2 stengels bleekselderij (grof gesneden)
  • 2 uien (gesneden)
  • 1 kop peterselie (fijn gesneden)*
  • 1 kop shiitake*
  • 2 tomaten (gesneden)
  • 6-8 teentjes knoflook, geperst
  • 2,5cm verse gember (geraspt)
  • 2,5cm verse kurkuma (fijn gesneden)
  • 8 koppen water*
  • Chilli peper (optioneel)
  • Koriander (indien wenselijk)

Dit betreft een kop, waar 240ml vocht in kan.

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten van de Healing Broth in een pan en breng het aan de kook. Wanneer het water begint te koken zet dan de kookplaat op laag vuur en laat het 1 uur lang koken.
  2. Doe pompoen in een andere pan met 3 eetlepels water en kook de pompoen op middelhoog vuur tot het zacht is. Wanneer de pompoen begint te plakken aan de pan, voeg dan weer 2 eetlepels water toe.
  3. Voeg 3 cups van de Healing Broth toe, wanneer deze klaar is.
  4. Mix het geheel & serveer. Garneer indien wenselijk met Koriander


De overgebleven bouillon kun je 5-7 dagen in de koelkast bewaren of nog langer in de vriezer. Je kunt deze geneeskrachtige bouillon in diverse soepen toevoegen.